Vanwege het CORONA virus zijn de activiteiten tot nader order  stopgezet

Wij melden ons zodra er weer activiteiten zijn die kunnen worden uitgevoerd!

 

10 december    Dag van de rechten van de mens

Activiteiten: zie artikel bij welkom

 

 

 

 

EEN LENTEWANDELING MET EEN GOED DOEL.

Amnesty zoekt collectanten voor de collecte in maart.   

Wordt u dit jaar óók een van de 13 duizend collectanten die zin hebben in een lentewandeling met collectebus om geld in te zamelen voor Amnesty International? De jaarlijkse collecteweek van Amnesty vindt plaats van 15 tot en met 20 maart 2021.

Ook in Oost-Gelre gaan weer Amnesty-collectanten met veel plezier langs de deuren.. Vorig jaar haalden zij in Lichtenvoorde en Zieuwent ruim 2.500 euro op. Een heel mooi bedrag als je bedenkt dat de collecte vanwege het coronavirus vroegtijdig beëindigd moest worden.

Jammer genoeg moesten we het afgelopen jaar van diverse collectanten afscheid nemen.  Amnesty zoekt dus nog vrijwilligers die een paar uur willen collecteren.

Ligt de naleving van mensenrechten u na aan het hart en woont u in Vragender, Lievelde, Harreveld, Zieuwent of Lichtenvoorde? U bent meer dan welkom om ons collecteteam te versterken!

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden als collectant? Kijk dan op www.amnesty.nl/collecte. Of neem direct contact op met de collectecoördinator Margo Molenaar, telefoon: 06-22277564 of e-mail direct naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Waarom collecteren?

Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Want Amnesty wil altijd en overal opkomen voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen en daar welke autoriteit of machthebber ook op aanspreken. Daarom neemt de organisatie voor onderzoek en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.

Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen voor mensen als Nassima al-Sada uit Saudi-Arabië die sinds 2018 gevangenzit. Ze sprak zich uit voor meer vrijheid voor vrouwen in haar land. Dat ging ten koste van haar eigen vrijheid. Al-Sada voerde actie tegen het voogdijsysteem dat ervoor zorgt dat een vrouw over veel zaken eerst toestemming moet krijgen van een mannelijke voogd.

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl.